Buster Keaton – improvisert filmmusikk

Barnas17_BusterKeaton
18. februar 2017 kl. 12 og 14
BUSTER KEATON – IMPROVISERT FILMMUSIKK

På denne konserten får du se utdrag fra den amerikanske stumfilmstjernen Buster Keatons beste filmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmen underveis, på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon!

Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som små og store kjenner fra før – i kjent stumfilmstil. Og av og til kommer personene ut av filmen og inn på scenen og fortsetter handlingen der! Akkurat hva du vil høre avhenger altså denne dagen av hva som skjer i filmen og publikums respons….

Medvirkende: Trond Lindheim, klaver, Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Martin Ulvin, slagverk

MEDVIRKENDE

Trond Lindheim, klaver

Trond er en svært allsidig kar! Han har jobbet som stumfilmpianist for Cinemateket, Arthouse og Norsk Filmklubbforbund i perioden 1991-1998. Han har vært repetitør for nasjonalballetten, klaversolist med Operaorkesteret og akkompagnatør ved Statens Teaterhøgskole. Han har også vært repetitør og akkompagnatør for Oslo Filharmoniske Kor, samt keyboardist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har deltatt på en rekke skolekonserter for Rikskonsertene og har vært bandleder for TV-showet «I kveld med Thomas Giertsen».

Siden 1990-tallet har han vært svært aktiv i forestillingsteater og showteater, både som bandleder og komponist. Han har også arbeidet som musikklærer i ulike sammenhenger og er utdannet som komponist fra Norges Musikkhøgskole. Han har komponert bestillingsverk for Ny Musikk, Oslo Sinfonietta, Rikskonsertene, Oslo Filharmoniske Kor, Ensemble ´96, NRK, Iliosfestivalen m.fl.

Han har tidligere vært med i Barnas Konserthusserie tre ganger tidligere, på «Smile» med Chaplinfilmer, «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini» og «Den STORE tegnefilmdagen».

Bjarne Magnus Jensen, fiolin

Bjarne Magnus har tidligere deltatt i serien på tre konserter: en med spansk musikk, på forestillingen «Peter og ulven» og «Den store tegnefilmdagen».

Bjarne Magnus blir ofte brukt som konsertmester i norske orkestre og kammerorkestre. Han er en aktiv solist, orkesterleder og kammermusiker og har deltatt på festivaler i inn- og utland. Han har turnert i USA, Asia, Sør Amerika og en rekke europeiske land både som solist, kammermusiker og orkesterleder. Han spiller også i 10-manns orkesteret Ophelia Ragtime Orchestra.

Han har en stilling ved Norges Musikkhøgskole som høgskolelektor med undervisningsansvar for master- og bachelorstudenter i utøvende fiolin. Han har tidligere vært leder for Talentutviklingsprogrammet.

Martin Ulvin, slagverk

Martin har med sine mange slagverksinstrumenter (også hjemmelagede!) blitt en populær gjest i Barnas Konserthusserie. Han har tidligere vært med på flere forestillinger i serien: «Den lille prinsen», «Peter og Ulven», «Smile», «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini», «Eventyret om Vasilisa» og «Den store tegnefilmdagen. Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum!

Martin er nettopp uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole, er travel med en rekke freelanceoppdrag, turnerer i inn- og utland, samt spiller med sangeren Amina Sewali og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Bugge Wesseltoft, Hilmar Jensson og Steve Reich.

Etterpåstoff