BARNAS KONSERTHUSSERIE – NY SESONG 2021-22!

LØRDAG 4. SEPTEMBER: HITS FOR KIDS

Denne lørdagen skal publikum få høre kjente barnesanger, filmmusikk og låter i ny drakt med band til. Publikum inviteres til å være med å synge og til å lage rytmer og lydtepper sammen med musikerne. Og som vanlig illustreres musikken med små sketsjer med musikerne i ulike og uventede roller!

MEDVIRKENDE: Fredrik Otterstad, sang/bass, Ulf Nilsen, sang/piano, Torbjørn Raae, gitarer, Rolv Olav Eide, trommer

LØRDAG 2. OKTOBER: BARNAS FILMDAG – CHAPLIN

Publikum får se scener fra tre Chaplin-filmer:

  • The Kid (1921)
  • Modern times (1936)
  • Limelight (1952)

Vi har tre musikere som skal lage musikken til filmen underveis på klaver, fiolin og slagverk, – det vil si improvisasjon! Akkurat hva du får høre, avhenger av både det som skjer i filmen og publikums respons. Musikerne vil også følge opp filmene i en egen avdeling med Chaplin-musikk, improvisasjon og morsomme påfunn!

MEDVIRKENDE: Ragnar Heyerdahl, fiolin, Ole Christian Haagenrud, piano, David Cariano Timme, slagverk

LØRDAG 30. OKTOBER: TIL ELISE – BEETHOVEN

På denne konserten får du høre om Beethovens dramatiske liv. Som ung var han glad i selskaper og ble populær pga. sine pianoimprovisasjoner og komposisjoner. Han fant ofte inspirasjon til musikken sin i naturen.

Etter hvert hørte han dårligere, og ble døv, men skapte likevel storslagen musikk. Vi får høre mange verk fra hans «hitliste», blant annet «Til Elise», «Skjebnesymfonien», «Ode til gleden», og «Måneskinnssonaten». Hvilket verk er din favoritt?

På denne konserten får publikum som vanlig ulike utfordringer og vi får møte Beethoven som barn og voksen, hans foreldre og hans hushjelp!

MEDVIRKENDE: Eira Sjaastad Huse, sang, Fredrik Otterstad, sang, Ragnar Heyerdahl, fiolin, Ulf Nilsen, piano

LØRDAG 15. JANUAR: BARNAS NYTTÅRSKONSERT – NATTERGALEN

Eventyret ”Nattergalen” handler om en keiser og en nattergal. En liten og grå nattergal redder den syke keiseren med sin vakre sang. Keiserens feilfrie, mekaniske fugl som er så pen å se på, kan ikke gjøre noe for å hjelpe ham. Her viser H. C. Andersen oss at å dømme nattergalen kun ut fra utseendet blir feil, og at nattergalens levende toner har en helt spesiell virkning i forhold til den mekaniske fuglens. Dette er et takknemlig og inspirerende eventyr å sette musikk til, og på denne konserten får publikum høre musikk av mange spennende komponister, bl.a: Mozart, Debussy, Messiaen, den kinesiske komponisten Tan Dun, m.fl.

MEDVIRKENDE: Randi Slåttsveen Glaser, fløyte, Ragnar Heyerdahl, fiolin, Hans Josef Groh, cello, Ole Christian Haagenrud, piano

LØRDAG 19. FEBRUAR: SØLVGUTTENE – BARBEREN I SEVILLA

På denne konserten blir det mye humør og sprudlende musikk! Gioacchino Rossini skrev 39 operaer og ”Barberen i Sevilla” regnes som ett av hans mesterverk. Rossini var populær i hele Europa, som fra 1820-årene ble grepet av en ”Rossini”-feber, og han betydde mye for operautviklingen i sin samtid. Grev Almaviva er forelsket i den vakre Rosina, men hun er innesperret av sin formynder Dr. Bartolo, som selv ønsker å gifte seg med henne. Men grev Almavivas barberer Figaro lover å hjelpe den forelskede greven, – mot betaling.

MEDVIRKENDE: Eira Sjaastad Huse, sang, Fredrik Otterstad, sang / direksjon, SØLVGUTTENE, Trond Lindheim, piano

LØRDAG 12. MARS: QUEEN – HELT KONGE

Tradisjonen tro, presenterer vi på den siste konserten i hver sesong en «moderne klassiker». På programmet har vi tidligere hatt Beatles, ABBA, Michael Jackson, Elvis og Elton John, og denne gangen presenterer vi det britiske rockebandet Queen som hadde sin storhetstid på 1970- og 80-tallet.

Vi har fått med oss dyktige artister som skal lage en konsert med fantastiske melodier og fengende rytmer. Vi skal bli bedre kjent med Queen og på programmet står en rekke av bandets aller best kjente låter som vil danne en flott hit-parade. Vi har også denne gangen fått med oss barne- og ungdomsdansere fra Asker kulturskole som vil skape ekstra liv på scenen.

MEDVIRKENDE: Øystein Fevang, klaver og sang, Johanna Dahl Bryne, sang, Trygve Eriksen, sang, Torbjørn Raae, gitar, Henrik Hilmersen, bass, Leif Ovesen, trommer

GJESTER: Dansere fra Asker kulturskole dans v/Malin S. Isaksen