BARNAS KONSERTHUSSERIE NY SESONG 2019-20!

LØR 14. SEPT kl. 13 og 15: Tom & Jerry og Chopin & Paganini

På denne konserten får du se Tom & Jerry filmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmene underveis på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon! Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som både små og store kjenner fra før, – i kjent tegnefilm-musikkstil. Og inne i mellom filmene får du møte katten Tom på stadig jakt etter musen Jerry! Musikerne vil også kombinere Tom & Jerry med musikk av Chopin & Paganini. Akkurat hva du får høre, avhenger av både det som skjer i filmen og publikums respons

 • Bjarne Magnus Jensen, fiolin
 • Ole Christian Haagenrud , piano
 • David Timme, slagverk

LØR 12. OKT kl. 13 og 15: Grieg – I Dovregubbens hall

Norges best kjente komponist heter Edvard Grieg. Vi får oppleve viktige hendelser i hans liv, og får være med på Griegs møte med folkemusikken. Vi skal få treffe både Nina Hagerup Grieg og Ole Bull, to mennesker som betydde mye for Edvard Grieg. Alt dette fører oss ut i norsk natur og til Dovregubbens hall hvor vi får møte Peer Gynt, Anitra, Solveig, – og Fola Blakken.

 • Eira Sjaastad Huse, sang
 • Haakon Hille Hustad, sang
 • Ragnar Heyerdahl, fiolin og hardingfele
 • Haldor Mæland, piano
 • Blokkfløytistene Uranienborg v/Svein Egil Skotte

LØR 16. NOV kl. 13 og 15: Mamma Mia – ABBAS største hits

Gruppen ABBA var en svensk popgruppe som ble verdenskjent da de vant Melodi Grand Prix 1974 med låten ”Waterloo”. ABBA ble dannet i 1972 av Agnetha Fältskog, Bjørn Ulvaeus, Benny Andersson og AnniFrid Lyngstad (nå prinsesse Reuss). Gruppens navn ble dannet av forbokstavene i fornavnet på medlemmene. ABBA solgte 360 millioner plater verden over, og er bare slått av Beatles når det gjelder platesalgstall. På denne konserten blir det gjenhør med noen av gruppens største hits.

 • Øystein Fevang, sang og piano
 • Vokalgruppen Los Altos

LØR 11. JAN kl. 13 og 15: Barnas Nyttårskonsert – Tryllefløyten

Wolfgang Amadeus Mozart er kanskje den største komponist som noen gang har levd. Da han var 7 år hadde han allerede rukket å bli en berømt komponist og pianist. Vi skal synge hans kjente melodi til «Kom mai du skjønne milde», samt få høre musikken han skrev da han var barn. Og ikke minst skal vi få høre fra den spennende historien om prins Tamino og prinsesse Pamina fra operaen Tryllefløyten!

 • Haldor Mæland, piano
 • Randi Slåttsveen Glaser, fløyte
 • Haakon Hille Hustad, sang
 • Katharina Kockum, sang

LØR 8. FEB kl. 13 og 15: 20-års jubileumskonsert – Dyrenes karneval

På denne konsertdagen inviteres barna (og de voiksne som vil!) til å kle seg ut som dyr. den franske komponisten Camille Saint-Saëns skrev musikkstykket «Dyrenes karneval» til et ordentlig karneval i 1886. Nå, 134 år etter stykket ble skrevet, lager vi feststemning med musikk og dyrekarneval i Lille Sal!

Denne konserten markerer også at Oslo Konserthus, Eline Hjelle, Gunnar Petersen-Øverleir og Pingvinen Piu har ønsket rundt 30.000 store og små publikummere velkommen til over 220 konserter i Barnas Konserthusserie i Lille Sal gjennom 20 år!

 • Haldor Mæland, klaver
 • Ole Christian Haagenrud, klaver
 • Randi Slåttsveen Glaser, fløyte
 • Ingeborg Moe, klarinett
 • Ragnar Heyerdahl, fiolin
 • Vegard Johnsen, fiolin
 • Bendik Foss, bratsj
 • Han Josef Groh, cello
 • Kenneth Ryland, kontrabass
 • David Timme, slagverk

LØR 7. MARS kl. 13 og 15: Sølvguttene synger Prøysens beste viser

Sølvguttene har med sin dirigent Fredrik Otterstad laget et program for oss med Prøysens aller beste viser. Vi vil få høre både kjente, ukjente og upubliserte viser og nye melodier i fantasifulle arrangementer.

Sølvguttenes forhold til Alf Prøysen strekker seg langt tilbake i tid, koret fremførte ofte visene hans på Barnetimen for de minste på NRK, i tillegg til å spille inn en plate med Prøysen-viser på 1950-tallet og en ny til hans 100 års jubileum i 2014.

 • Sølvguttene, NRKs guttekor
 • Fredrik Otterstad, sang, kontrabass og direksjon