BARNAS KONSERTHUSSERIE – NY SESONG 2022-23!

LØRDAG 10. SEPTEMBER: HITS FOR KIDS – BLI MED OG SYNG!

Denne lørdagen skal publikum få høre kjente barnesanger, filmmusikk og låter i ny drakt med band til. Publikum inviteres til å være med å synge og til å lage rytmer og lydtepper sammen med musikerne. Og som vanlig illustreres musikken med små sketsjer med musikerne i ulike og uventede roller!

MEDVIRKENDE: Torbjørn Raae, gitarer/sang, Ulf Nilsen, piano/sang, Kristina Moen Rousing, bass og sang, Rolv Olav Eide, trommer og sang

LØRDAG 15. OKTOBER: PÅ TROLDHAUGEN – HISTORIEN OM GRIEG

Norges best kjente komponist heter Edvard Grieg. På denne konserten får publikum oppleve viktige hendelser i hans liv, bl.a. Griegs møte med folkemusikken. Vi skal få treffe både Nina Hagerup Grieg og Ole Bull, to mennesker som betydde mye for Edvard Grieg. Vi får være med Grieg på seterbesøk og til Troldhaugen, der han bodde. Og vi får bli med til Dovregubbens hall hvor vi får møte Peer Gynt, Anitra, Solveig, – og Fola Blakken.

MEDVIRKENDE: Inga Lohne-Otterstad, sang, Herman Styri Myhren, sang, Stinius Maurstad, fiolin og Ole Christian Haagenrud, klaver

LØRDAG 12. NOVEMBER: SORIA MORIA SLOTT – ET MUSIKALSK EVENTYR

Her får publikum fortalt det spennende eventyret av Asbjørnsen og Moe om «Soria Moria slott» som handler om en ung helt, Halvor, som drar ut i verden mot et glitrende slott som han ser i det fjerne. Eventyret har inspirert mange, og har bl.a. gitt navn til både en kino, et hotell, en plate, en TV-serie, samt Theodor Kittelsens kjente maleri. På denne konserten skal vi høre originaleventyret og musikerne spiller norsk og europeisk nasjonalromantisk musikk for å levendegjøre eventyret.

MEDVIRKENDE: Ole Christian Haagenrud, klaver, Eira Sjaastad Huse, sang, Christian Lundkvist, slagverk og Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg.

LØRDAG 21. JANUAR: BARNAS NYTTÅRSKONSERT – SØLVGUTTENES ASPIRANTKOR

Sølvkorn med Sølvguttenes aspirantkor. På denne konserten vil du få høre musikk fra Sølvguttaspirantenes egen sangbok. Her blir det morsomme viser og vers, rim og regler for barn i alle aldre. Musikken er skrevet av Sølvguttenes egen dirigent, Fredrik Otterstad.

MEDVIRKENDE: Sølvguttenes aspirantkor, Fredrik Otterstad, direksjon og kontrabass, Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Ole Christian Haagenrud, klaver

LØRDAG 18. FEBRUAR: EN ASKEPOTTHISTORIE – ET MUSIKALSK EVENTYR

”Heksa la seg på benken, la leppene på hylla, foten over seg og snorket så hele skogen ristet” . På denne konserten vil vi skildre hvordan jenta Vasilisa må slite for stemoren og stesøstrene sine. Men hun har en god hjelper: Den lille dukken som moren ga henne før hun døde…. Vi får høre både kjent og mindre kjent musikk fra den romantiske perioden, bl.a. verker av Tsjaikovskij og Mussorgskij.

MEDVIRKENDE: Ole Christian Haagenrud, klaver, Eira Sjaastad Huse, sang, Christian Lundkvist, slagverk og Åshild Brunvoll, cello.

LØRDAG 4. MARS: MAMMA MIA – ABBA’S STØRSTE HITS

Den svenske popgruppen ABBA ble verdenskjente da de vant Melodi Grand Prix 1974 med låten ”Waterloo”. ABBA ble dannet i 1972 av Agnetha Fältskog, Bjørn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad og gruppens navn ble laget av forbokstavene i fornavnet på medlemmene. ABBA solgte 360 millioner plater verden over, og er bare slått av Beatles når det gjelder platesalgstall. Etter 39 års pause, ga gruppen i 2021 overraskende ut et nytt album. På denne konserten blir det gjenhør med noen av gruppens største hits.

MEDVIRKENDE: Mari Amundsen, vokal, Gro Lunde, vokal, Rannveig Nymoen, vokal, Ingerd Wennemo, vokal, Øystein Fevang, vokal og klaver, Torbjørn Raae, gitar,  Henrik Hilmersen, bass.

GJESTER: Barne- og ungdomsdansere fra Asker dans- og ballettskole v/Malin S. Isaksen