BARNAS KONSERTHUSSERIE – NY SESONG 2024-25!

LØRDAG 12. OKTOBER: TOM & JERRY OG CHOPIN & PAGANINI

På denne konserten får du se Tom & Jerry filmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmene underveis på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon! Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som både små og store kjenner fra før, – i kjent tegnefilm-musikkstil. Og imellom filmene får du møte katten Tom på stadig jakt etter musen Jerry!

Musikerne vil også kombinere Tom & Jerry med musikk av Chopin & Paganini. Akkurat hva du får høre, avhenger både av det som skjer i filmen og publikums respons …..

MEDVIRKENDE: Stinius Maurstad, fiolin, Ole Christian Haagenrud, piano, Christian Lundqvist, slagverk

LØRDAG 2. NOVEMBER: ASKEPOTT OG TSJAIKOVSKIJ

Denne gangen får du høre det kjente eventyret om Askepott, som viser hvordan Askepott må slite for stemoren og stesøstrene sine. Men en hendelse som endrer Askepotts liv, er invitasjonen til et kongelig ball. Med gode hjelpere blir Askepott forvandlet til en vakker prinsesse og får delta på ballet og danse med prinsen. Men hun må løpe ut av ballet før klokken slår tolv, og mister skoen og stemoren og stesøstrene fortsetter å plage henne. Men eventyret viser oss at gjennom sitt håp og sin godhet, overvinner Askepott motgangen og rettferdigheten seirer til slutt.

Du får høre musikk fra den romantiske perioden, bl.a. flere stykker av Tsjaikovskij.

MEDVIRKENDE: Ole Christian Haagenrud, klaver, Eira Sjaastad Huse, sang, Randi Slåttsveen Glaser, fløyte, Christian Lundqvist, slagverk

SØNDAG 12. JANUAR KL. 14 I STORE SAL! (NB! MERK DAG, TIDSPUNKT OG STED!) BARNAS NYTTÅRSKONSERT – BACH OG ORGELET

Fredrik Otterstad
Tormod Åsgård
Asker barne- og ungdomsorkester Musica Sinfonietta v/Vladimir Stoyanov

På nyttårskonserten inviterer vi små og store inn i STORE SAL, der vi får høre det svære Konserthusorgelet. Vi får høre kjent musikk av Johann Sebastian Bach, presentert på et av Norges største orgler, med 90 stemmer og nesten 7000 piper.

Vi møter Johann Sebastian Bach ved orgelet og sammen med sitt eget guttekor i Thomaskirken. Vi får også være med Bach hjem og møte hans mange musikalske barn.

Gjennom mange kjente verk får vi oppleve spennvidden i Bachs musikk, fra stillferdige og vakre melodier til stor og mektige musikk for guttekor og orgel.

På konserten deltar også over hundre barn og unge: Sølvgutter, strykere og blokkfløytister!

MEDVIRKENDE: Gunnar Petersen-Øverleir, orgel, Tormod Åsgård, trompet, Fredrik Otterstad, direksjon, SØLVGUTTENE, Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg v/Svein Egil Skotte og Asker barne- og ungdomsorkester Musica Sinfonietta v/Vladimir Stoyanov