BARNAS KONSERTHUSSERIE – NY SESONG 2023-24!

LØRDAG 16. SEPTEMBER: HITS FOR KIDS – BLI MED OG SYNG!

Hector

Denne lørdagen skal publikum få høre kjente barnesanger, filmmusikk og låter i ny drakt med band til. Publikum inviteres til å være med å synge og til å lage rytmer og lydtepper sammen med musikerne. Og som vanlig illustreres musikken med små sketsjer med musikerne i ulike og uventede roller!

MEDVIRKENDE: Hector Hammer, gitar og sang, Ole Christian Haagenrud, piano, Kristina Moen Rousing, bass og sang og Rolv Olav Eide, trommer og sang

LØRDAG 14. OKTOBER: SØLVGUTTENE – ALI BABA OG DE 40 RØVERNE

”Ali Baba og de førti røverne” er hentet fra eventyrsamlingen Tusen og en natt. Eventyret handler om de førti røverne som har en hule full av gull og dyrebare skatter. Ved en tilfeldighet hører Ali Baba røvernes stikkord for å få hulen med skattene til å åpne seg. Stikkordet er ”Sesam, lukk deg opp”, og når han bruker det begynner ting å skje… Det musikalske repertoaret denne dagen spenner fra østlig-inspirerte toner, via sigøynermusikk til folkemusikk fra mange land.

MEDVIRKENDE: Fredrik Otterstad, direksjon, sang og bass, Andreas Block Laberg, fiolin, Sølvguttene

LØRDAG 11. NOVEMBER: DE FIRE ÅRSTIDENE

Italienske Antonio Vivaldi skrev mye glad og lekende musikk, og er en av de mest berømte komponistene fra barokken. På denne konserten får publikum høre både vokal- og instrumentalmusikk, bl.a. fra ”De 4 årstidene”, som er en av de aller mest kjente komposisjonene innenfor klassisk musikk. Verket består av fire fiolinkonserter: sommer, vår, vinter og høst. Vivaldi var både komponist og prest, men også en glimrende fiolinist. Det er ikke vanskelig å skjønne når man hører solofiolinstemmen i ”De 4 årstidene”.

MEDVIRKENDE: Eira Sjaastad Huse, sang, Vetle Røsten Granås, sang, Stinius Maurstad, fiolin, Julie Yuqing Ye, klaver og Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg v/Svein Egil Skotte

LØRDAG 20. JANUAR: BARNAS NYTTÅRSKONSERT – HÄNDEL, HAYDN, POMP PRAKT OG OVERRASKELSER

Dette blir en nyttårskonsert med flott musikk av Händel og Haydn. Men Haydn skrev ikke bare høytidelig musikk. Han hadde en velutviklet humoristisk sans, noe ga seg uttrykk i både hans skøyerstreker og hans musikk. Dette vil vi gjerne videreføre på denne konserten ved å overraske publikum på ulike måter underveisJ Publikum får høre noen av de aller best kjente verkene til de to komponistene og det blir både pomp og prakt og overraskelser!

MEDVIRKENDE: Fredrik Otterstad, direksjon og sang, SØLVGUTTENE, Tormod Åsgård, trompet, Ole Christian Haagenrud, klaver og Asker barne- og ungdomsorkester Musica Sinfonietta v/Vladimir Stoyanov

LØRDAG 10. FEBRUAR: TRYLLEFLØYTEN – MOZART

Wolfgang Amadeus Mozart er kanskje den største komponist som noen gang har levd. Da han var 7 år, hadde han allerede rukket å bli en berømt komponist og pianist. Vi skal synge hans kjente melodi til «Kom mai du skjønne milde», samt få høre musikken han skrev da han var barn. Og ikke minst skal vi få høre fra den spennende historien om prins Tamino og prinsesse Pamina fra operaen Tryllefløyten!

MEDVIRKENDE: Ole Christian Haagenrud, piano, Inga Lohne-Otterstad, sang, Mathis Manger Winther, sang og Randi Slåttsveen Glaser, fløyte

LØRDAG 2. MARS: ELTON JOHNS BRILLEFINE HITPARADE

På programmet står en rekke av Elton Johns aller beste låter som vil danne en brillefin hitparade! Vi har også denne gangen fått med oss barne- og ungdomsdansere som vil skape litt ekstra liv på scenen.

MEDVIRKENDE: Øystein Fevang, vokal og klaver, Erik Wenberg Jacobsen, sang, Torbjørn Raae, gitar,  Henrik Hilmersen, bass og Leif Ovesen, trommer

GJESTER: Barne- og ungdomsdansere fra Asker dans- og ballettskole v/Malin S. Isaksen