BURSDAGSKAVALKADE – Sølvguttene gjennom 75 år

piumozzo_solvguttene

LØRDAG 16. JANUAR KL. 12 og 14

I 1940 så Sølvguttene dagens lys og siden har koret etablert seg i norsk musikkliv. På denne konserten blir det en stor bursdagskavalkade der Sølvguttene skal feires og koret skal synge noen av mest kjente og kjære sangene de er blitt kjent for gjennom alle disse årene.

Mange tenker på de klassiske julesangene når Sølvguttene nevnes, men på denne konserten vil Sølvguttene vise at de også synger i svært mange andre genre! Og når Sølvguttenes gjest denne gang er Wolfgang Plagge ved pianoet, kan vi love en festkavalkade!

Musikere:

soelvguttene_foto_erlend-berge_small

Sølvguttene

Sølvguttene har for mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon og har nettopp gjennomført nok en travel julesesong med rundt 50 konserter. Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene begynte sin virksomhet sommeren 1940 i dirigent Torstein Grythes hjem. I 1951 overtok også Torstein Grythe som dirigent for Norsk Rikskringkastings (NRKs) Guttekor som startet opp i 1947. Torstein Grythe fortsatte som dirgent for begge kor inntil en naturlig sammensmelting av korene fant sted i 60-årene til NRKs guttekor. Rundt 1 700 gutter har siden starten av koret i 1940 vært innom koret, og flere er blitt profesjonelle sangere og musikere. Unge og eldre herrestemmer i koret er tidligere Sølvgutter. ”Sølvguttene” uttrykker kontinuitet, læring og samarbeid på tvers av generasjonene. I dag består Sølvguttenes virksomhet av følgende aktiviteter: Sangskolen, Konsertkoret, herregruppen, Ungdomsgruppen «VoiceOver», Solistgruppen, Enkeltsolister, Sommerleir. Årsfest, Skidag og diverse turneer bl.a. til Tyskland, Polen, Italia, Sør Afrika og Tyrkia. Hvert år reiser koret også på Norgesturne i adventstiden. www.sølvguttene.no

Fredrik-6

Fredrik Otterstad, sang, kontrabass, direksjon

Fredrik Otterstad har deltatt på et 20-talls konserter i Barnas Konserthusserie, han er virkelig en musiker som kan brukes til alt! Han synger, dirigerer, spiller gitar, kontrabass, piano mm. I Barnas Konserthusserie han har både hatt rollene som medlem av Beatles, ABBA, som Michael Jackson, Elvis, Barberen i Sevilla og Johann Sebastian Bach! I mars kan vi oppleve ham som Elton John.
Han er fra 2008 ansatt i full stilling som dirigent og musikalsk leder for Sølvguttene. Stillingen omfatter også daglig ledelse av Stiftelsen Sølvguttene. Fredrik er tidligere Sølvgutt og har siden 2004 vært dirigent for Sølvguttene. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og ved Norges Musikkhøgskole.

Wolfgang

Wolfgang Plagge, piano

Wolfgang har vært med i serien en gang tidligere, på konserten med tittelen «Møt Wolfgang, – en levende komponist». Dette var en så populær opptreden at vi svært gjerne ønsker ham velkommen igjen i serien, denne gangen som pianist og spilloppmaker sammen med Sølvguttene!

Etterpåstoff

Aftenposten torsdag 14. januar 2016 – 10 tips for helgen

Aftenpostenbilde

Harald Fossberg, Hilde Bjørhovde, May Synnøve Rogne, oppdatert: 13.jan. 2016. Bilde: Ingar Storfjell

Sølvguttene gjennom 75 år
Sølvguttene har fylt 75 år og inviterer til bursdagsfeiring i Barnas Konserthus-serie lørdag. På bildet har dirigent Fredrik Otterstad ikledd seg rollen som Johann Sebastian Bach.  I 1940 så Sølvguttene dagens lys, og nå inviterer koret på bursdagsfeiring i Barnas Konserthus-serie. Konserten blir en stor bursdagskavalkade der Sølvguttene synger noen av sine mest kjente og kjære sanger. Hvor: Oslo Konserthus. Når: Lørdag kl. 12 og 14

Sølvguttene1 Sølvguttene2 Sølvguttene3 Sølvguttene4