LØRDAG 10. OKTOBER KL. 12 og 14
Italienske Antonio Vivaldi skrev mye glad og lekende musikk, og han er en av de mest berømte komponistene fra barokken. På denne konserten vil du få høre deler av hans klassiker ”De 4 årstidene”, annen barokkmusikk + musikk vi synes passer til de ulike årstidene.
Vivaldi var både komponist og prest, men også en glimrende fiolinist, – noe som er lett å forstå når man hører solofiolinstemmen i «De 4 årstidene». På konserten vil publikum også få oppleve de ulike årstidene iscenesatt, akkompagnert av bilder på bakveggen.
Musikere:
Eira Sjaastad Huse, sang
Mezzosopranen Eira Huse tar for tiden mastergrad ved Barratt Due Musikkinstitutt med Toril Carlsen som lærer. Hun har tidligere studert ved operahøgskolen i Oslo og utvekslet til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Susanna Eken som lærer. Hun har sunget i blant annet Wigmore Hall i London, Universitetets Aula, Nationaltheatret og Gamle Logen. Hun har sunget sammen med Henning Kraggerud og Helge Kjekshus, og opptrådt på Johan Halvorsen Musikkfest og turnert med Piteå Festspelen i Nord-Sverige.
Sommeren 2014 komponerte og fremførte Eira kortoperaen «Scenes from a Beehive» som tar for seg den uforklarlige biedøden, der biene sporløst forsvinner.
Haakon Hille Hustad, sang
Haakon Hille Hustad er en svært allsidig bass-baryton med lang solist- og ensembleerfaring. Han startet sin musikerkarriere som guttesopran i Sølvguttene. Haakon har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt, og studerer i dag med sangeren Jan Sødal. Haakon samarbeider jevnlig med musikere som Terje Kvam, Grete Pedersen, Vivianne Sydnes, Fredrik Otterstad og Kåre Nordstoga. Haakon benyttes jevnlig som solist ved konsertproduksjoner i østlandsområdet. Han har vært solist med flere av landets ledende orkestre, blant annet med Kringkastingsorkestret, Det Norske Blåseensemble og Oslo Barokkorkester.De siste årene har Haakon deltatt som solist på flere store verker med både kor og orkester, blant annet på Requiem av Brahms, Mozart, Duruflé og Fauré. I tillegg har han vært solist på flere av J.S. Bachs kantater, samt andre store orkesterverker. I tillegg til å være fast sanger i Oslo Domkor, samt det profesjonelle ensemblet Christiania Mannskor arbeider Haakon som Kunstnerisk Rådgiver i NRKs Guttekor Sølvguttene.
Ragnar er den musikeren som har deltatt på flest av våre konserter, tilsammen hele 34 konserter i Barnas Konserthusserie!! Siden 1989 har han vært å finne i 2. fiolingruppen i Oslo Filharmoniske Orkester. Han spiller også i ensemblet Sturm und Drang, som han dannet i 1993. Sturm und Drang spiller sigøynermusikk, klezmer(jødisk), tango, Django og folkemusikk fra Øst-Europa. De har gitt ut 5 CD´er og reiser på turneer og opptrer på festivaler. Ragnar virker også som komponist og skriver i en fri stil, der han forener folkemusikk, klassisk, improvisasjon nog moderne elementer. Ragnar har vært solist med flere orkestre i inn- og utland. Han har sin utdannelse fra Brüssel, Berlin og Budapest og debuterte i Universitetets Aula i 1980. De som har sett Ragnar i aksjon på våre konserter glemmer ikke hans spill, skuespill og humor!
Ulf Nilsen cembalo og piano
Ulf Nilsen har tidligere deltatt på to konserter i Barnas Konserthusserie. Han utdannet organist fra Norges Musikkhøgskole. Han er organist i Lovisenberg kirke i Oslo. Han driver også konsertvirksomhet og er spesielt kjent for å være en dyktig improvsatør, både innen jazz og klassisk musikk, og da på piano, cembalo eller orgel. Han er mye brukt både som solist og akkompagnatør.
Lillefløyt og Storefløyt Uranienborg v/Svein Egil Skotte
Svein Egil Skotte startet Blokkfløytistene sammen med Johan Nicolai Mohn i 1989. I starten drev de orkesteret sammen, men etter hvert ble det delt i to: Blokkfløytistene Uranienborg og Blokkfløytistene St.Sunniva.
Blokkfløytistene Uranienborg ledes av Svein Egil Skotte, Fra 1982-85 gjennomførte han diplomstudier ved Kongelig Konservatorium i Haag med hovedlærere Michael Barker og Ricardo Kanji. Blokkfløytistene Uranienborg omfatter gruppeundervisning, individuell opplæring og samspill på forskjellige nivåer. Undervisningen skal gi en allsidig musikkopplæring hvor utvikling av gehør, kreativitet og musikkglede står i fokus. Elevene blir også en del av et aktivt sosialt miljø; med turer, konserter og seminarer. Orkesteret har jevnlig spennende prosjekter i samarbeid med andre musikere. www.blokkfløyte.no
Etterpåstoff