Den STORE tegnefilmdagen

piumozzo_tegnefilmdagen

LØRDAG 19. SEPTEMBER KL. 12 og 14

På denne konserten får du se et utvalg morsomme tegnefilmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmen underveis, på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon!

Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som små og store kjenner fra før – i kjent tegnefilm-musikkstil. Og av og til kommer figurene ut av filmen og inn på scenen og fortsetter handlingen der! Akkurat hva du vil høre avhenger altså denne dagen av hva som skjer i filmen og publikums respons…

Musikere:

PRESSEBILDE TL (høy oppløsning

Trond Lindheim, klaver

Trond er en svært allsidig kar! Han har jobbet som stumfilmpianist for Cinemateket, Arthouse og Norsk Filmklubbforbund i perioden 1991-1998. Han har vært repetitør for nasjonalballetten, klaversolist med Operaorkesteret og akkompagnatør ved Statens Teaterhøgskole. Han har også vært repetitør og akkompagnatør for Oslo Filharmoniske Kor, samt keyboardist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har deltatt på en rekke skolekonserter for Rikskonsertene og har vært bandleder for TV-showet «I kveld med Thomas Giertsen».

Siden 1990-tallet har han vært svært aktiv i forestillingsteater og showteater, både som bandleder og komponist. Han har også arbeidet som musikklærer i ulike sammenhenger og er utdannet som komponist fra Norges Musikkhøgskole. Han har komponert bestillingsverk for Ny Musikk, Oslo Sinfonietta, Rikskonsertene, Oslo Filharmoniske Kor, Ensemble ´96, NRK, Iliosfestivalen m.fl.

Han har tidligere vært med i Barnas Konserthusserie to ganger tidligere, på «Smile» med Chaplinfilmer og «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini» med Tom & Jerry filmer.

bjarne.m.jensen

Bjarne Magnus Jensen, fiolin

Bjarne Magnus har tidligere deltatt i serien på en konsert med spansk musikk og på forestillingen «Peter og ulven». Han er lektor ved Norges Musikkhøgskole og holder jevnlig konserter i inn- og utland. Han spiller også i 10-manns orkesteret Ophelia Ragtime Orchestra.

475115_423873437644882_687123921_o
Martin Ulvin, slagverk

Martin har med sine mange slagverksinstrumenter (også hjemmelagede!) blitt en populær gjest i Barnas Konserthusserie. Han har tidligere vært med på forestillingen «Den lille prinsen», «Peter og Ulven», «Smile» og «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini». Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum!

Martin er nettopp uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole, er travel med en rekke freelanceoppdrag, turnerer i inn- og utland, samt spiller med sangeren Amina Sewali og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Bugge Wesseltoft, Hilmar Jensson og Steve Reich.

Etterpåstoff

TegnefilmkonsertF

tegnefilm2 tegnefilm3  tegnefilm5 tegnefilm6 tegnefilm1

INTERVJU I FORBINDELSE MED KONSERTEN PÅ BLOGGEN BARNEVENNLIG.COM

http://www.barnevennlig.com/den-store-tegnefilmdagen-og-en-dose-hoykultur/