Oppstart

1_piu_og_jente

Det hele startet med at vi fikk vår sønn August i 1996. Etter hvert ble August så stor at vi hadde lyst til å ta ham med på konsert. Men hvor skulle vi gå for at han skulle få oppleve god klassisk musikk i en alder av 2-3 år? De konsertene vi fant var altfor sent på kvelden og de var heller ikke tilpasset små barn. Løsningen ble at vi klekket ut et forslag til hvordan barn kunne få oppleve levende klassisk musikk på dagtid. Dette presenterte vi for Konserthuset og de var modige nok til å ta sjansen på å prøve vårt opplegg.

Første sesong med Barnas Konserthusserie var i 2000 – 2001. Siden har vi hatt 214 konserter og over 30.000 publikummere har besøkt serien. Et hundretalls musikere og en rekke barneensembler har deltatt med både spill og sprell. Alle musikerne i serien er håndplukkede og de fleste spiller flere instrumenter i tillegg til å være gode musikkformidlere for barn.

Nå som vi høsten 2019 går inn i vår 20-års jubileumssesong gleder vi oss over å kunne presentere enda et nytt program på denne nettsiden, som gir dere publikummere informasjon om både musikk og musikere. Både i forkant og etterkant av konsertene!

Eline og Gunnar, initiativtagere til og ansvarlige for Barnas Konserthusserie sammen med Oslo Konserthus

Uten navn