Musikere lørdag 15. oktober

Eira

Eira Sjaastad Huse, sang

Mezzosopranen Eira Huse er nylig ferdig med sin mastergrad ved Barratt Due Musikkinstitutt med Toril Carlsen som lærer. Hun har tidligere studert ved operahøgskolen i Oslo og utvekslet til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Susanna Eken som lærer. Hun har sunget i blant annet Wigmore Hall i London, Universitetets Aula, Nationaltheatret og Gamle Logen. Hun har sunget sammen med Henning Kraggerud og Helge Kjekshus, og opptrådt på Johan Halvorsen Musikkfest og turnert med Piteå Festspelen i Nord-Sverige. Sommeren 2014 komponerte og fremførte Eira kortoperaen «Scenes from a Beehive» som tar for seg den uforklarlige biedøden, der biene sporløst forsvinner.

ole-christian-haagenrud

Ole Christian Haagenrud

Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret. Han er også prisvinner i en rekke konkurranser; I 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. Samme året vant han også Æresprisen under Sparre-Olsen konkurransen. Mange av Ole Christians konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. Han har hatt solo- og kammermusikkopptredener i land som England, Kina, Kroatia, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Tyskland og Østerrike.I 2014 mottok han Robert Levins Festspillpris.

Chaplin2

Martin Ulvin, slagverk

Martin har med sine mange slagverksinstrumenter (også hjemmelagede!) blitt en populær gjest i Barnas Konserthusserie. Han har tidligere vært med på forestillingen «Den lille prinsen», «Peter og Ulven», «Smile», «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini» og «Den store tegnefilmdagen» og «Nattergalen». Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum! Martin er nylig uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole, er travel med en rekke freelanceoppdrag, turnerer i inn- og utland, samt spiller i duoen Atilla og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Amina Sewali, Bugge Wesseltoft og Steve Reich.