NATTERGALEN

piumosso_nattergalen_ny

LØRDAG 14. NOVEMBER KL. 12 og 14

Eventyret ”Nattergalen” handler om en keiser og en nattergal. Og om det levende og det mekaniske. Det blir tilslutt en liten og grå nattergal som redder den syke keiseren med sin vakre sang. Keiserens vakre, feilfrie, men mekaniske fugl kan ikke gjøre noe for å hjelpe ham.

H. C. Andersen viser oss at å dømme levende nattergalen kun ut fra utseendet blir feil, og at dens levende toner har en helt spesiell virkning i forhold til den mekaniske fuglens. Dette er et takknemlig og inspirerende eventyr å sette musikk til, og på denne konserten får publikum høre mange komponister, bl.a: Mozart, Debussy, Ravel, Faure, Messiaen, den kinesiske komponisten Tan Dun, m.fl.

Musikere:

Gudrun

Gudrun Klakegg, piano

Gudrun er en av de musikerne som har vært med på flest konserter i Barnas Konserthusserie, hele 16 stykker! Nå bor hun i Skien, og det er ekstra hyggelig å ha henne som gjest i serien på  forestillingen «Nattergalen». utdannet pianist (1991-98) ved Norges Musikkhøgskole. Hun mottok Rikskonsertenes lanseringsstøtte år 2000, og holdt sin debutkonsert året etter. Hun var ansatt som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole fra 1998-2006. Gudrun har nå stilling som pianist og akkompagnatør ved Skien videregående skole, musikklinja. Hun har en variert erfaring som utøver, både i kammermusikalske sammenhenger og som solist. festspillene i Bergen, Ultimafestivalen, Vinterfestspill i Bergstaden og Trondheim kammermusikkfest er noen av festivalene hun har spilt ved og hun har vært både solist og orkesterpianist med Kringkastingsorkesteret. Forøvrig er hun er allsidig pianist som kjenner seg hjemme både i den klassiske musikken og populærmusikken.

Agnethe

Agnethe Sperre Sørlien, fløyte

Agnethe er med i Barnas Konserthusserie for første gang i forestillingen «Nattergalen» og har sin bakgrunn fra kulturskole og korps i Lillehammer. Hun har studert fløyte ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo med prof. Tom Ottar Andreassen, og valgte etter 2. år på instituttet å starte på ny bachelor, kandidatstudium i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole. Ved sine studier på musikkhøgskolen har hun studert fløyte med Sissel Dørum og Per Flemström, og piccolo med Andrew Cunningham. Våren 2015 fullførte hun sin bachelor i musikkpedagogikk, og studerer denne høsten utøvende påbyggsstudium ved samme institusjon. Ved siden av studiene jobber Agnethe som fløyte- og musikkpedagog i Oslo og omegn, og spiller fast i Christiania Blåseensemble.

 22260049

Ragnar Heyerdahl, fiolin

Ragnar er den musikeren som har deltatt på flest av våre konserter, tilsammen hele 34 konserter i Barnas Konserthusserie!! Siden 1989 har han vært å finne i 2. fiolingruppen i Oslo Filharmoniske Orkester. Han spiller også i ensemblet Sturm und Drang, som han dannet i 1993. Sturm und Drang spiller sigøynermusikk, klezmer(jødisk), tango, Django og folkemusikk fra Øst-Europa. De har gitt ut 5 CD´er og reiser på turneer og opptrer på festivaler. Ragnar virker også som komponist og skriver i en fri stil, der han forener folkemusikk, klassisk, improvisasjon nog moderne elementer. Ragnar har vært solist med flere orkestre i inn- og utland. Han har sin utdannelse fra Brüssel, Berlin og Budapest og debuterte i Universitetets Aula i 1980. De som har sett Ragnar i aksjon på våre konserter glemmer ikke hans spill, skuespill og humor!

Hans Josef

Hans Josef Groh, cello

Hans Josef har vært med i Barnas Konserthusserie 11 ganger tidligere og vi er glade for å ha ham med oss også denne gangen! Hans Josef studerte cello med Valentin Erben og Martin Ostertag i Tyskland. frem til 1992 var han medlem i Ensemble 13, et av Tysklands ledende samtidsmusikkensembler, og er i dag cellist i Oslo Filharmoniske Orkester. han spiller også fast i Oslo Sinfonietta, samt er medlem av Det Norske Kammerorkester.Som pedagog har han vært aktiv ved Badlisches Konservatorium, Karlsruhe, Tyskland, og ved Barratt Dues Musikkinstitutt i oslo. Groh mottok Spellemannsprisen 2010 i kategorien samtidsmusikk for albumet Die 7. Himmelsrichtung.

 

475115_423873437644882_687123921_o
Martin Ulvin, slagverk

Martin har med sine mange slagverksinstrumenter (også hjemmelagede!) blitt en populær gjest i Barnas Konserthusserie. Han har tidligere vært med på forestillingen «Den lille prinsen», «Peter og Ulven», «Smile», «Tom & Jerry møter Chopin og Paganini» og «Den store tegnefilmdagen». Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum!

Martin er nylig uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole, er travel med en rekke freelanceoppdrag, turnerer i inn- og utland, samt spiller med sangeren Amina Sewali og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Bugge Wesseltoft, Hilmar Jensson og Steve Reich.

Etterpåstoff

Bilde 2 Bilde 3 Bilde 4 Bilde 5 Bilde 6 Bilde 7 Bilde 8