Konsertsesongen 2018-19!

Velkommen til Barnas Konserthusserie høsten 2018 – våren 2019

Hei!

Barnas Konserthusserie er tilbake lørdag 15. september 2018, velkommen til sesong nr. 19! Det blir som vanlig seks lørdager i Lille Sal i Oslo Konserthus, hver av dagene både kl. 13 og kl. 15.

Vi ønsker at barn og voksne skal bli nærmere kjent med all den fine musikken som finnes! I Barnas Konserthus-serie vil du få høre levende musikk spilt av dyktige musikere som også bidrar med spillopper, skuespill og samspill med både hverandre og publikum.

Hilsen kunstnerisk ansvarlig for Barnas Konserthusserie, Eline Hjelle og Pingvinen Piu

HØST 2018

Lør 15. sept kl. 13 og 15: SØLVGUTTENE – ALI BABA OG DE 40 RØVERNE

”Ali Baba og de førti røverne” er hentet fra eventyrsamlingen Tusen og en natt. Eventyret handler om de førti røverne som har en hule full av gull og dyrebare skatter. Ved en tilfeldighet hører Ali Baba røvernes stikkord for å få hulen med skattene til å åpne seg. Stikkordet er ”Sesam, lukk deg opp”, og når han bruker det begynner ting å skje… Det musikalske repertoaret denne dagen spenner fra østlig-inspirerte toner, via sigøynermusikk til folkemusikk fra mange land.

Fredrik Otterstad, direksjon/sang, SØLVGUTTENE, Haldor Mæland, piano, Ragnar Heyerdahl, fiolin

Lør 13. okt kl. 13 og 15: ELVIS, KONGEN AV ROCK’N ROLL

Vi får være med på en reise gjennom Elvis’ liv og på programmet står en rekke av hans aller best kjente låter som vil danne en flott hitparade. Vi har også fått med oss barne- og ungdomsdansere som vil skape litt ekstra liv på scenen.

Fredrik Otterstad, sang, Ulf Nilsen piano og sang, Jon Stieng, el-gitar, Ellen Brekken, bass, Martin Ulvin, slagverk, Asker dans- og ballettskole

Lør 3. nov kl. 13 og 15: PETER OG ULVEN – MUSIKALSK EVENTYR

Vi får høre den spennende historien om Peter og ulven fortalt i ord og toner. Den russiske komponisten Sergej Prokofjev ble så begeistret for denne historien at han laget et eventyr i musikk. Den tapre fuglen blir spilt av fløyten, den stakkars anden av oboen, katten av klarinetten, bestefaren av fagotten, den stygge ulven av hornet, jegerne av slagverket og den kloke Peter av fiolinen.

Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Ole Christian Haagenrud, piano, Trond Magne Brekka, fløyte, Lena Brandvoll, obo, Ingeborg Moe, klarinett, Frode Carlsen, fagott, Tone Langsrud, horn, Martin Ulvin, slagverk

VÅR 2019

Lør 12. jan kl. 13 og 15: DEN STYGGE ANDUNGEN – MUSIKALSK EVENTYR

Her får publikum høre det vakre eventyret om «Den stygge andungen». Eventyret blir levendegjort med scener fra eventyret og fortellende musikk som vi har satt sammen med eventyret, så det blir et musikalsk eventyr! Vi spiller musikk av disse norske, danske og franske komponistene: Carl Nielsen, David Monrad Johansen, Claude Debussy, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Edvard Grieg, Christian Sinding og Camille Saint-Saëns.

Randi Slåttsveen Glaser, fløyte, Ole Christian Haagenrud, piano, Martin Ulvin, slagverk

Lør 16. feb kl. 13 og 15: CHAPLIN – LEVENDE FILMMUSIKK

Publikum får se scener fra tre Chaplin-filmer:

  • The Kid (1921)
  • Modern times (1936)
  • Limelight (1952)

Vi har tre musikere som skal lage musikken til filmen underveis på klaver, fiolin og slagverk, – det vil si improvisasjon! Akkurat hva du får høre, avhenger av både det som skjer i filmen og publikums respons. Musikerne vil også følge opp filmene i en egen avdeling med Chaplin-musikk, improvisasjon og morsomme påfunn!

Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Ole Christian Haagenrud, piano, Martin Ulvin, slagverk

Lør 16. mars kl. 13 og 15: ELTON JOHNS BRILLEFINE HITPARADE

På programmet står en rekke av Elton Johns aller beste låter som vil danne en brillefin hitparade! Vi har også denne gangen fått med oss barne- og ungdomsdansere som vil skape litt ekstra liv på scenen.

Øystein Fevang, sang og piano, med band og Asker dans- og ballettskole