Syrinx – Debussy

12. november 2016 kl. 12 og 14
SYRINX – DEBUSSY

Claude Debussy hadde mange kunstnervenner, som både malte, diktet og skrev musikk. Disse vennene inspirerte ham til å eksperimentere med klanger og skrive musikk som gjenga hans sanseinntrykk. Denne spesielle musikken ble oppkalt etter Debussys samtid, og kalles impresjonistisk musikk. På denne konserten har pianisten Gudrun Klakegg tatt med seg tre av sine kunstnervenner for å vise oss Debussys nydelige musikk for klaver, fløyte og harpe, samt hvordan en illustratør (av bl.a. barnebøker) illustrerer og fargelegger Debussys musikk i dag.

Randi

Randi Slåttsveen Glaser, fløyte

Randi har vært med i serien 10 ganger tidligere, første gang i 2006 og siste gang i høst. Hun er ansatt som fløytist ved Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo og er aktiv både som kammermusiker og solist. I tillegg til fløytespillet har hun hatt en rekke ulike «roller» i Barnas Konserthusserie, sist Prins Tamino i Tryllefløyten.

birgitte-harpe

Birgitte Volan Håvik, harpe

Birgitte Volan Håvik har vært solosharpist i Oslo-Filharmonien siden 2008. Hun har spilt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Trondheim kammermusikkfestival og OiOi-festivalen ved Festspillene i Bergen. Hun spiller også jevnlig med Det Norske Kammerorkester. Utenom det rent klassiske har hun også spilt konserter med blant andre Silje Nergaard og Oslo fagottkor, og medvirket i flere tv-produksjoner, blant annet på barne-tv.

Gudrun

Gudrun Klakegg, klaver

Gudrun er en av de musikerne som har vært med på flest konserter i Barnas Konserthusserie, hele 16 stykker! Hun er utdannet pianist (1991-98) ved Norges Musikkhøgskole. Gudrun har nå stilling som pianist og akkompagnatør ved Skien videregående skole, musikklinja. Hun har en variert erfaring som utøver, både i kammermusikalske sammenhenger og som solist. Forøvrig er hun er allsidig pianist som kjenner seg hjemme både i den klassiske musikken og populærmusikken.

Grieg 5 539345_3469635543010_653574842_n Møkleby

Per Ragnar Møkleby, illustratør

Per Ragnar fra Skien har vi hatt stor glede av å ha med i serien ved to anledninger tidligere, med dette programmet «Syrinx» og med programmet «Dovregubbens hall» med musikk av Grieg. Han har arbeidet fulltid som illustratør siden 1998 og har laget illustrasjoner for aviser og tidsskrifter, skolebøker og barnebøker, plakater og foldere.

Etterpåstoff

syrinx1 syrinx2 syrinx3 syrinx4 syrinx5 syrinx7syrinx6 syrinx8