Beat it!

skrift_michael_flatt_1Beat it! – en reise gjennom musikken, dansen og livet til legenden Michael Jackson

LØRDAG 8. MARS 2014 KL. 12 OG 14
Tradisjonen tro, er den siste konserten i vår serie med klassisk musikk, en «moderne klassiker», denne gangen Michael Jackson! Vi tar dere med på en reise gjennom musikken, dansen og livet til legenden.

Vi har fått med oss et knippe svært dyktige artister på en konsert full av fantastiske melodier og fengende rytmer. På programmet står en rekke av hans aller best kjente låter som vil danne en flott hitparade! I tilknytning til låtene har vi også også flettet inn kjente norske barnesanger og gjenkjennelige situasjoner som vi synes gir nytt liv til Jacksonsangene.

Denne gangen er vi spesielt glade for å ha med oss 14 barnedansere i alderen 10-13 år fra Asker dans- og ballettskole som vil danse til noen av låtene.

Musikerne

Fredrik050504penga

Fredrik Otterstad, sang og bass

Fredrik er Sølvguttenes kunstneriske og daglige leder fra 2008. Han har deltatt på 17 konserter i serien, bl.a. «Tryllefløyten» i november 2013 og «Den STORE konserten» i Store Sal januar 2014. Han sang tidligere i mannskoret Gli Scapoli og var delvis vokalist i popgruppen State. Han er en av Oslos travleste musikere når det gjelder konsertering og har også medvirket på utallige CD-utgivelser både som sanger og musiker.

12_Ulf_Nilsen

Ulf Nilsen, sang og klaver

Ulf Nilsen er et nytt og spennende bekjentskap i Barnas Konserthusserie. Han utdannet organist fra Norges Musikkhøgskole. Han er organist i Lovisenberg kirke i Oslo. Han driver også konsertvirksomhet og er spesielt kjent for å være en dyktig improvsatør, både innen jazz og klassisk musikk, og da på piano, cembalo eller orgel. Han er mye brukt både som solist og akkompagnatør.

Jon Stieng jan. 2014

Jon Stieng, gitar

Jon Stieng har spilt gitar siden han var 10 år, og fikk sin første elgitar da han var 12. De siste årene har han bygd sine egne gitarer. Siden 2000 har han spilt i popgruppen Minor Majority som han har gitt ut 6 album med. Han har også turnert i Norge og store deler av Europa med totalt ca. 700-800 konserter. Han var nominert til Spellemannsprisen 2002 for platen «If I told you were beautiful» og vant Spellemannsprisen i 2007 for platen «Reasons to hang around». Han har laget musikk til 2 kortfilmer + NRK Drama TV-serien «Brødre», samt lydboken «Bildet av Dorian Gray» av Oscar Wilde.

475115_423873437644882_687123921_o

Martin Ulvin, slagverk

Martin har vært med i Barnas Konserthusserie ved to tidligere anledninger, på forestillingen «Den lille prinsen» i september 2008, og «Smile» i september 2013. Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum! For tiden er han student på Norges Musikkhøgskole, turnerer i inn- og utland, samt spiller med sangeren Amina Sewali og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Bugge Wesseltoft, Hilmar Jensson og Steve Reich.

MIchael KJackson Moonwalking

CIMG1142

CIMG1145

Barnedansere fra Asker dans- og ballettskole

Asker dans- og ballettskole ble startet av Marianne Schwarz og Veslemøy Ellefsen i 1988 og tilbyr undervisning i danselek, klassisk ballet, moderne dans, jazzdans/funk, musikaldans, hip hop, breakdance, pilates og yoga. På denne konserten medvirker 14 elever i alderen 10-13 år. De viser to koreografier i Jazzdans-stil. Deres lærer er Malin Schanett Isaksen, som også har koreografert og innstudert dansene. Se også www.askerdansogballett.no

Musikken

Bad-michael-jacksons-short-films-11016298-1124-1054

På denne konserten har vi valgt ut noen av Michael Jacksons aller best kjente låter. Michael Jackson ble også kalt «Kongen av pop» og var spesielt kjent for sitt bidrag innenfor rythm & blues, pop, rock og dans. Han var en aktiv og populær artist helt fra 6 års alder og frem til han døde i 2009 i en alder av 50 år, dvs. hele 44 år!

Han er av verdens mest kjente soulsangere og mestret både rytmisk funk og myke ballader svært godt. Hans Thriller-album fra 1982 er verdens mest solgte album gjennom tidene og er solgt i 110 millioner eksemplarer. Han har hatt hele 13 nummer 1 singler i USA i sin solokarriere (mer enn noen annen mannlig artist). Tilsammen har han solgt over 750 millioner plater verden over.

Michael Jackson var den som skapte og innførte «moonwalk» på amerikansk TV foran 50 millioner seere i 1983. Med sorte bukser til anklene, sølvglitrende sokker, hatt og hansker, skapte han både en ny mote og ny dansetrend.

Michael Jackson har samarbeidet med en rekke toneangivende musikere og han har hatt enorm betydning for mange av dagens artister og musikk- og moteindustrien. Han spilte i Norge to ganger, 1992 (Dangerous-turneen) og 1997 (HIStory-turneen), begge ganger på Valle Hovin.

Lyttetips

Etterpåstoff

Jackson 2Jackson 1Jackson 3Jackson 4Jackson 5Jackson 6Jackson 7Jackson 8Jackson 9Jackson 10Jackson 11Jackson 12