Dovregubbens hall

skrift_dovregubben_utenfjell_flatt_1Bli med inn i Dovregubbens hall, musikken tegnes mens du lytter

LØRDAG 8. FEBRUAR 2014 KL. 12 OG 14
På denne konserten blir musikken tegnet på et svært ark opphengt på scenen foran publikum, mens vi lytter! Vi får høre norsk nasjonalromantisk musikk, av bl.a. Edvard Grieg. Vi har fått med oss den dyktige illustratøren Per Ragnar Møkleby som skal tegne både Dovregubbens hall, norske fjell og daler, samt tusser og troll mens vi lytter til musikken.

Musikerne

ingunn_t
Ingunn Tennøe klaver

Ingunn er for tiden masterstudent ved Norges Musikkhøgskole og deltok for første gang i serien høsten 2012 og viste oss da sitt store talent for formidling! Hun er for tiden student ved Norges Musikkhøgskole og har utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt og Manhattan School of Music. Hun har vunnet flere priser og stipender som solist og kammermusiker.

Katherine-alexander-rybak-17087458-720-570
Kathrine Hvinden Hals, fiolin

Kathrine er for tiden masterstudent ved Royal College of Music i London. Hun har vært solist med flere norske orkestre og er medlem av Oslo Camerata, som består av profesjonelle musikere og utvalgte talenter fra Barratt Due musikkinstitutt. Hun har også vært på turne med Aleksander Rybak. Denne konserten er Kathrines første besøk i Barnas Konserthusserie.

1003189_606524876035343_44066241_n bilde Duo
Duo LuBavA

Duo LuBavA består av Kathrine Hvinden Hals, fiolin og Ingunn Tennøe, klaver. Duoen har spilt sammen siden de var 10 år gamle. De har vunnet flere priser som tenåringer og har bl.a. spilt i Polen og Russland. LuBavA ønsker å utfordre den klassiske musikkens konsertform og ønsker å forsterke lenken mellom klassisk musikk og folkemusikk.

539345_3469635543010_653574842_n Møkleby

37414_half Møkleby
Per Ragnar Møklebyillustratør

Per Ragnar Møkleby er illustratør og grafiker, utdannet ved Kingston University, London. Han har de siste ti-femten årene illustrert seg gjennom aviser, blader, plakater, skolebøker og andre bøker. Nå arbeider han mest med bildebøker og grafikk. Han synes det er stas å fortelle historier med bildene sine, og de fleste bildene har et preg av humor og lek. Han har vært med oss tidligere og tegnet fantastiske tegninger til musikk av Debussy, vi gleder oss til å ha ham på besøk igjen!

Musikken

BLI MED INN I DOVREGUBBENS HALL – MUSIKKEN TEGNES MENS DU LYTTER

Hvem er egentlig Dovregubben? Hvordan er han? Hvor bor han? Dette skal musikere, tegner og publikum forsøke å finne ut sammen på konserten lørdag 8. februar

Musikerne skal ut på en reise til Dovregubbens hall. På reisen kommer de innom mange spennende steder. Hvilke steder det er vil du få høre i musikken og se på tegningene som lages på et stort og langt ark på scenen i løpet av konserten.

Men for å komme helt frem til Dovregubben behøver musikerne hjelp av publikum med både sang, lyder og innspill.
Reisemusikk er kjente stykker av Grieg, bl.a. Morgenstemning, Norsk Dans i A-dur og utdrag fra a-mollkonserten. Og det blir folkemusikk og musikk om troll.

Blir du med?

Lyttetips

Etterpåstoff

På denne konserten ble Griegs musikk både tegnet og spilt for oss!

Grieg 1Grieg 3Grieg 5Grieg 4Grieg 8Grieg 10