Tour de Musique – Fransk formiddag

Lørdag 14. januar 2017 i Store Sal kl. 14 (NB!)
TOUR DE MUSIQUE

På denne konserten arrangerer vi en TOUR DE MUSIQUE i Store Sal. Store Sal er jo stor, så denne gangen har vi med oss en egen syklist som skal sykle en runde fra Start til Mål! Ferden går gjennom en rekke franske byer der det bys på musikalske forfriskninger ved Sølvguttene.

sykkel1

Det blir fransk musikk av bl.a. Charpentier, Fauré, Franck og Vierne for kor, sopransolist, trompet og orgel. Publikum vil få se og høre Sølvguttene fra nye sider og ikke minst vil det store KONSERTHUSORGELET med sine 7000 piper sette stemningen! Underveis i Touren har vi også med en «sportsjournalist» som lodder stemningen blant publikum, syklist, sangere og musikere.

orgel2

Det store Konserthusorgelet

har 5 manualer (tangentrekker) og 7000 piper. Orgelet ble bygget i 1978 og er Norges største Konserthusorgel. Orgelet har hele 90 ulike stemmer og dekker hele den ene sideveggen på scenen i Konserthuset. Den lengste pipen er 5 meter høy og den minste er 1 cm høy.

MEDVIRKENDE:

gunnar

Gunnar Petersen-Øverleir, orgel

har bodd i Frankrike der han fordypet seg i fransk orgelmusikk, og har gitt konserter i mange europeiske land, og spesielt i Frankrike med bl.a. orgelkonserter i Madeleine-kirken og i Notre-Dame i Paris. Her hjemme har han bl.a. fremført Poulencs orgelkonsert med Kringkastingsorkesteret. Han har siden 1996 vært organist i Røa kirke i Oslo, der han bl.a. er initiativtager og leder for Røa Musikkfestuker. Han er fom. sommeren 2016 Konserthusorganist i Oslo Konserthus.

soelvguttene_foto_erlend-berge_small

Sølvguttene

(NRKs guttekor) ble stiftet av Torstein Grythe i 1940 og han dirigerte koret frem til 2004, da Fredrik Otterstad tok over som dirigent. Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konserterfaring og er rundt juletider i sin travleste periode i året. Sølvguttene er svært aktive også resten av året og da med et variert repertoar med både nye og gamle verk på repertoaret. Koret har nettopp utgitt CD’en «Sølvguttenes favoritter».

voiceover

Sølvguttenes ungdomskor, VoiceOver, under ledelse av Frikk Heide-Steen

består av guttesangere som har gått i stemmeskifte. Gruppen synger i alle sjangere og er blitt populære entertainere. Ungdomsgruppen er et rekrutteringskor for Herregruppen.

Fredrik

Fredrik Otterstad, direksjon og bass

er Sølvguttenes kunstneriske og daglige leder. Han har deltatt på 26 konserter i Barnas Konserthusserie(!) Han sang tidligere i mannskoret Gli Scapoli og var en av vokalistene i popgruppen State. Han har også medvirket på utallige utgivelser både som sanger og musiker.

Katharina

Katharina Frogner Kockum, sang

Katharina er sopran og operautdannet. Hun har tidligere deltatt på 8 konserter i serien vår. Hun er aktiv både i operaoppsetninger og konserter og kom som 1 av 8 nordiske sangere videre til finalen i Wagner-selskapets konkurranse i Göteborg våren 2013.

tormod-aasgaard

Tormod Aasgård, trompet

har Mastergrad i musikk fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er ansatt som trompetist i Forsvarets Stabsmusikkorps. Han underviser også ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate og er medlem i bandet Saturn og arbeider som Freelance musiker.

PIu 1

Maskoten Piu og Eline Hjelle

er veldig gode venner og har gjennom 17 år vært på alle de 186 konsertene vi har hatt til nå i Barnas Konserthusserie. Piu som maskot og Eline som intitiativtager og kunstnerisk leder for serien. Når Piu ikke er med på konsert, bor han i en hyggelig krok på kontoret til tekniker Bernd rett bak scenen. Og når Eline ikke er på konsert, er hun å finne som lærer på musikklinjen på Foss videregående skole.

Etterpåstoff