Lør 11/10: Beethovens hitliste. Er Skjebnesymfonien din favoritt?

skrift_hitlisteBeethovens hitliste. Er Skjebnesymfonien din favoritt?

LØRDAG 11. OKTOBER KL. 12 OG 14

Denne dagen får du høre om Beethovens dramatiske liv. Som ung var han et selskapsmenneske, og ble populær pga. sine pianoimprovisasjoner og komposisjoner. Han fant ofte inspirasjon til musikken sin i naturen. Etter hvert hørte han dårligere, og ble døv, men skapte likevel storslagen musikk. Vi får høre mange verk fra hans «hitliste», både «Skjebnesymfonien», «Ode til gleden», «Til Elise», «Måneskinnssonaten» og utdrag fra fiolinsonatene. Hvilket verk er din favoritt?

Ragnar Heyerdahl, fiolin, Katharina Frogner Kockum, sang, Fredrik Otterstad, sang, Kristine Bratlie, piano, Skillebekkvartetten

22260049
Ragnar Heyerdahl, fiolin

Ragnar er den musikeren som har deltatt på flest av våre konserter, tilsammen hele 34 konserter i Barnas Konserthusserie!! Siden 1989 har han vært å finne i 2. fiolingruppen i Oslo Filharmoniske Orkester. Han spiller også i ensemblet Sturm und Drang, som han dannet i 1993. Sturm und Drang spiller sigøynermusikk, klezmer(jødisk), tango, Django og folkemusikk fra Øst-Europa. De har gitt ut 5 CD´er og reiser på turneer og opptrer på festivaler. Ragnar virker også som komponist og skriver i en fri stil, der han forener folkemusikk, klassisk, improvisasjon nog moderne elementer. Ragnar har vært solist med flere orkestre i inn- og utland. Han har sin utdannelse fra Brüssel, Berlin og Budapest og debuterte i Universitetets Aula i 1980. De som har sett Ragnar i aksjon på våre konserter glemmer ikke hans spill, skuespill og humor!

Katharina
Katharina Frogner Kockum, sang

Katharina er sopran og operautdannet. Hun har tidligere deltatt på fem konserter i serien vår. Hun er aktiv både i operaoppsetninger og konserter og kom som 1 av 8 nordiske sangere videre til finalen i Wagner-selskapets konkurranse i Göteborg våren 2013. Hun har sunget en rekke hovedroller, gitt en rad kritikerroste konserter og forestillinger både i Sverige og utenlands, medvirket som solist med kor og orkestre og sunget ved store innvielser og festivaler rundt om i Sverige. I 2005 ble hun utvalgt til å representere Stockholms Lucia i Italia med en rekke offisielle sangopptredener i Roma og på Sicilia, og i 2006 representerte hun Sverige som solist i Polen med opptredener i bl.a. Sal Leopoldina. Hun har holdt flere konserter i Tel-Aviv i samarbeid med IVAI og Metropolitan Operahouse.

Fredrik-6
Fredrik Otterstad, sang, kontrabass, direksjon

Fredrik har deltatt på et 20-talls konserter i Barnas Konserthusserie, han er virkelig en musiker som kan brukes til alt! Han synger, dirigerer, spiller gitar, kontrabass, piano mm. I Barnas Konserthusserie han har både hatt rollene som medlem av Beatles, ABBA, Barberen i Sevilla og nå sist som Michael Jackson! I serien har han også hatt rollen som Papageno i Tryllefløyten og forrige sesong fikk vi oppleve ham som Johann Sebastian Bach! Det er en rolle han vet litt om, han vikarierte høsten 2013 som dirigent for Thommanerkoret i Leipzig, som var det koret Bach startet for 250 år siden! Nå i høstferien turnerer Sølvguttene i Tyskland og da vil de også synge i Thomaskirken.

Denne sesongen vil publikum få møte Fredrik som dirigent, bassist og sanger på Prøysenkonserten, som romansesanger på Beethovenkonserten i oktober og som Elvis i mars! Fredrik er utdannet ved Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole. Han er tidligere Sølvgutt og har siden 2004 vært dirigent for Sølvguttene, og fra 2008 er han ansatt i full stilling som dirigent og musikalsk leder for koret. Stillingen omfatter også daglig ledelse av Stiftelsen Sølvguttene.

Kristine Bratlie
Kristine Bratlie, klaver

Kristine har deltatt på 2 konserter tidligere i serien vår. Hun har sin pianist- og pedagogikkutdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og Mozarteum Hochschule für Musik i Salzburg. Hun har lang erfaring som konsertpianist og pedagog, og har tidligere blant annet vært ansatt ved Norges musikkhøgskole, og hatt en rekke oppdrag for Rikskonsertene. Kristine har også flere noteutgivelser for Norsk Noteservice

Etterpåstoff

Beethoven 1

Kristine med åpningen på Sonate Pathetique

Beethoven 1

Fredrik og Katharina i rollene som Beethoven og en av hans mange damebekjentskaper, denne gangen en elegant dame fra Italia

Beethoven 3

Beethoven 4

Ragnar i rollen som Beethoven sammen med Katharina i rollen som hans hushjelp

Beethoven 2

Beethoven 6

Fra Beethovens 9. symfoni, «Ode til gleden»

Beethoven 5

Skillebekkvartetten spiller utdrag fra Beethovens 5. symfoni og 9. symfoni