Lør 15/11: Tom & Jerry møter Chopin & Paganini. Levende musikk blir til underveis

skrift_tomTom & Jerry møter Chopin & Paganini. Levende musikk blir til underveis

LØRDAG 15. NOVEMBER KL. 12 OG 14

På denne konserten får du se Tom & Jerry filmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmen underveis på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon! Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som både små og store kjenner fra før, – i kjent tegnefilm-musikkstil. Og inne i mellom filmene får du møte katten Tom på stadig jakt etter musen Jerry! Musikerne vil også kombinere Tom & Jerry med musikk av Chopin & Paganini. Akkurat hva du får høre, avhenger av både det som skjer i filmen og publikums respons …..

Musikere

Alle tre musikerne på denne forestillingen deltok også på vår spennende Chaplinforestilling med improvisert og komponert musikk som åpnet vår forrige sesong. Forestillingen ble også invitert til Litteraturhuset i Fredrikstad der vi hadde en forestilling i mars 2014. Publikums gode tilbakemeldinger og den gode kjemien musikerne i mellom førte til at vi fikk lyst til å videreføre samarbeidet med musikk til film også denne sesongen og kastet våre øyne på «Tom & Jerry» kombinert med Chopin & Paganini!

PRESSEBILDE TL (høy oppløsning

Trond Lindheim, klaver

Trond er en svært allsidig kar! Han har jobbet som stumfilmpianist for Cinemateket, Arthouse og Norsk Filmklubbforbund i perioden 1991-1998. Han har vært repetitør for nasjonalballetten, klaversolist med Operaorkesteret og akkompagnatør ved Statens Teaterhøgskole. Han har også vært repetitør og akkompagnatør for Oslo Filharmoniske Kor, samt keyboardist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har deltatt på en rekke skolekonserter for Rikskonsertene og har vært bandleder for TV-showet «I kveld med Thomas Giertsen». Siden 1990-tallet har han vært svært aktiv i forestillingsteater og showteater, både som bandleder og komponist. Han har også arbeidet som musikklærer i ulike sammenhenger og er utdannet som komponist fra Norges Musikkhøgskole. Han har komponert bestillingsverk for Ny Musikk, Oslo Sinfonietta, Rikskonsertene, Oslo Filharmoniske Kor, Ensemble ´96, NRK, Iliosfestivalen m.fl.

22260049
Ragnar Heyerdahl, fiolin

Ragnar er den musikeren som har deltatt på flest av våre konserter, hele 32 konserter i Barnas Konserthusserie!! Siden 1989 har han vært å finne i 2. fiolingruppen i Oslo Filharmoniske Orkester. Han spiller også i ensemblet Sturm und Drang, som han dannet i 1993. Sturm und Drang spiller sigøynermusikk, klezmer(jødisk), tango, Django og folkemusikk fra Øst-Europa. De har gitt ut 5 CD´er og reiser på turneer og opptrer på festivaler. Ragnar virker også som komponist og skriver i en fri stil, der han forener folkemusikk, klassisk, improvisasjon nog moderne elementer. Ragnar har vært solist med flere orkestre i inn- og utland. Han har sin utdannelse fra Brüssel, Berlin og Budapest og debuterte i Universitetets Aula i 1980. De som har sett Ragnar i aksjon på våre konserter glemmer ikke hans spill, skuespill og humor!

475115_423873437644882_687123921_o
Martin Ulvin, slagverk

Martin har vært med i Barnas Konserthusserie ved en tidligere anledning, på forestillingen «Den lille prinsen» i september 2008. Han er en dyktig slagverker med masse kreativitet og energi som smitter over på både medspillere og publikum! For tiden er han student på Norges Musikkhøgskole, turnerer i inn- og utland, samt spiller med sangeren Amina Sewali og leder bandet Mothman. Han har tidligere også jobbet med musikere som bl.a. Bugge Wesseltoft, Hilmar Jensson og Steve Reich.

Etterpåstoff

Martin og Trond Tom & jerrybilde Jerry bilde